VRH A

greyhound greyhound greyhound puppy

greyhound

A vrh / Vürf A – JUMPING JET nar. / geb. 2.3.1997 (7/3 – 6/2)

Otec / Vater Living Split of Lady Bell´s Home

Matka / Mutter Frigie Riuna

Celý vrh se dostal na dráhu, za což bych chtěla všem majitelům poděkovat. Dnes už s odstupem času mohu říct, že vrh byl vzácně velmi vyrovnaný. Už při skládání licencí při bězích pro mladé všichni sourozenci předváděli nádherné souboje, které stály za to. Všichni psi pak několik let obsazovali ty nejvyšší pozice. Nejúspěšnějšími závodníky byli určitě psi Amber Split a Alien Trail. Ace Living měla mezi fenami menší konkurenci, ale když běželi v mixu, dokázala porazit i bratry.

čára

AFFORD LICKETY JUMPING JET „Fredy“

Majitel / Besitzer Věra Panchártková, Hradec Králové

Afford Lickety Jumping Jet Afford Lickety Jumping Jet Afford Lickety Jumping Jet

Jemný žíhaný pes, který se většinou umisťoval až za svými bratry. Nejvíce šancí dostal po otevření dráhy na Praskačce, kde mnohokrát ukázal svůj výborný běžecký styl a několikrát vyhrál.

Tituly: Český šampion, BOB, Klubový šampion, CACIB, Klubový mistr 2002

Úspěchy: Na trávě se mnohokrát umístil na 3. a 4. místě, protože vyšší příčky obsazovali jeho bratři. Daleko více se Fred prosazoval na písku, kde i vítězil.

Nejlepší dostih: 4. finálové místo z 9 psů na startu (duben 99)

čára

AGAIN LICKETY JUMPING JET „Bil“

Majitel / Besitzer M. Otradovec, Karlovy Vary

Again Lickety Jumping Jet

Jemný pískový pes, rychlý, ale bohužel velmi často nastupoval zraněný nebo nedoléčený do dostihu. Jeden takový běh se mu stal osudným. Zemřel ve 2,5 letech na následky vnitřního krvácení po pádu při dostihu. Zemřel zcela zbytečně a jeho smrt by měla být strašákem pro každého, kdo pouští psy s nedoléčenými prsty do dostihu. Pes, který není v pořádku, nezvládá kvůli bolestem zatáčky a dochází k dalším zbytečným úrazům.

Tituly: CAJC

Úspěchy: Bil začal svoji kariéru velmi slibně. Vyhrál svůj první dostih v mladých, následovala dvě 2. místa pěknými časy v těžké konkurenci jeho bratrů. Pak začal mít drobné problémy s prsty a výkon šel pochopitelně dolů. Místo toho, aby pes odpočíval, startoval dál, čímž se jeho stav a výkon ještě zhoršil.

Nejlepší dostih: 2. místo v konkurenci 9 psů na M Čech (vítěz Amber Split), byl to první dostih za dospělé (září 98)

čára

ALIEN TRAIL JUMPING JET „Fialka“

Majitel / Besitzer Jana Havlová, Praha, Grefina Kennel

Alien Trail Jumping Jet

Středně velký plavý pes, velmi houževnatý a výborný závodník s perfektním stylem a mnoha vítězstvími na kontě. Na dráze vynikající, navíc s moc pěkným exteriérem. Výsledky a tituly, které nasbíral, získal skutečně zaslouženě.

Tituly: Český šampion, Český junior šampion, Klubový vítěz v mladých, Vítěz SVCH, R.CACIB, Klubový šampion, Šampion krása a výkon 1999, 2000, 2001, Mistr ČR / 480m 1998, 2001, Mistr ČR / 280m 1999, Mistr Čech / 360m 1999, Mistr Čech / 480m 1999, 2001, Klubový mistr 1999, 2000, Dostihový vítěz 1999, Vítěz Štýbnarova memoriálu 2000, 2001, 3x CACT, R.CACT, CACIL

Úspěchy: Fialka běhal 5 sezón, dalo se na něj spolehnout. Pokud někomu přenechal prvenství, bylo to některému z bratrů. Během čtyř let vyhrál 23 dostihů na trávě, 9x byl druhý. Vítězil s velmi pěknými časy, měl úžasný styl. Poslední závodnické roky běhal na Praskačce, i zde s výbornými výsledky.

Nejlepší dostih: Dvě 1. místa z konkurence 8 psů v mixu (říjen 99 a září 01)

čára

ALL LIVING JUMPING JET „Deny“

Majitel / Besitzer Jumping Jet Kennel

All Living Jumping Jet

Velký pískový pes, který zdědil po otci ridge na krku. Jeho počet druhých umístění svědčí o tom, že se převážně umisťoval za svými bratry. Běhal dobře, dlouho a spolehlivě.

Tituly: 4x CAC, Klubový šampion, Klubový mistr 1998, Mistr Moravy 1999, Mistr ČR / 280m 2002, CACT, R.CACT

Úspěchy: Deny běhal neuvěřitelných 8 sezón, ty poslední seniorské roky doběhal šetrně převážně na písku. Do pěti let byl velmi aktivním účastníkem, naběhal mnoho dostihů a převážně se umisťoval do 3. místa. Několikrát zvítězil, ale většinu vítězství mu sebrali jeho sourozenci.

Nejlepší dostih: Dvě 3. místa z konkurence 7 psů, vždy za Alien Trail a Amber Split (červen, červenec 99); 2. místo z 8 psů v mixu (vítěz Alien Trail) a 2. místo na ŠM, kde startovalo 6 psů a 6 fen, vítěz Ace Living, 3. Alien Trail (obojí říjen 99)

čára

ANGEL JUST „Gasty“

Angel Just Jumping Jet

Nádherný žíhaný pejsek, který si dokázal zjednat respekt ve smečce štěňat. A živel. V 10ti týdnech utrpěl silný náraz do hlavy, když si hrál s ostatními štěňaty. Později se ukázalo, že úraz nezůstal bez následků. Pejsek se dále špatně vyvýjel a jeho život byl ukončen.

čára

AMBER SPLIT JUMPING JET „Tráva“

Majitel / Besitzer František Bravenec, Sazovice

Amber Split Jumping Jet

Menší, silný tmavě pískový pes, poctivý závodník s pěkným stylem. Na dráze přišel o více než polovinu ocasu, ale ani to mu neubralo na úspěších a úsilí vítězit. Když nastoupil na dráhu, a předvedl co umí, bylo nám jasné, že o něm ještě uslyšíme. Neexistoval dostih, který by vzdal, i když s přibývajícím věkem občas nějaký prst utrpěl výron.

Tituly: 2x CACT, 2x R.CACT, 2x CACIL, Mistr Moravy 1998, 2000, 2003, Mistr ČR 1999, Mistr Čech 1998, Dostihový vítěz 2003

Úspěchy: Na dráze jsme ho vídali 6 sezón. O první místa se dělil maximálně se svými sourozenci. Vyhrál mnoho dostihů, na kontě má 21 prvenství a přibližně stejný počet druhých míst. Běhal za úžasné časy, dlouho, spolehlivě.

Nejlepší dostih: Vyhrál svůj první dostih za dospělé v konkurenci 9 psů (září 98); 1. místo ze 7 psů (červenec 99); 3x 1. místo z konkurence 6 psů (červen, srpen, září 02)

čára

ACE LIVING JUMPING JET „Růženka“

Majitel / Besitzer Jakub Beran, Praha

Ace Living Jumping Jet Ace Living Jumping Jet Ace Living Jumping Jet

Jemná, dlouhá, písková fenka, velmi rychlá. Běhala jen krátce, vyhrála všechny dostihy na které přijela. Její slibná kariéra ustoupila pracovním zájmům jejího majitele a na dráhu se už nikdy nevrátila. Zemřela v r. 2001, osudným se jí stal častý lov v přírodě. Svůj podíl na tom měl i lidský faktor, neznalost léčby rabdomyolýzy a následků této nemoci v té době bylo běžné.

Tituly: CACT, Junior šampion krása a výkon 1998, Šampion krása a výkon 1999, Mistr ČR 1999, Mistr Moravy 1999, Dostihový vítěz 1999, Vítěz Štýbnarova memoriálu 1999.

Úspěchy: Růženka měla specifický styl, svoje soupeře předbíhala v zatáčce a zvenku! Když nastupovala na dráhu, věděli jsme, že z ní něco bude. V r. 99 vyhrála 13 dostihů, lepší už to ani být nemohlo. Škoda, že to trvalo jeden rok.

Nejlepší dostih: 1. místo z konkurence 11 fen (duben 99)

čára

ANGEL SPLIT JUMPING JET „Angela“

Majitel / Besitzer Radovana Dufková, Nejdek, Riuna Kennel

Angel Split Jumping Jet Angel Split Jumping Jet

Středně stavěná plavá fenka svou kariéru sotva nastartovala. Po dvou slibných dostizích si na dalším zlomila nohu. O rok později se na dráze opět ukázala, ale spíš jen symbolicky. Po takovém zranění není radno vystavovat tělo přílišné námaze na dráze. V dalších letech se objevila na coursingu.

Tituly: Český šampion, BOB, 2x R.CACIB

Úspěchy: Vyjma běhu za mladé Angela stihla všehovšudy dva dostihy a dvakrát byla na dráze po vyléčení. To, co stihla předvést nebylo vůbec špatné. Celková statistika zní: tři 3. místa, jedno čtvrté.

Nejlepší dostih: 3. místo ze 6 fen za Ace Living a Future Argument (březen 99); 3. místo ze 7 fen (duben 99)



Komentáře nejsou povoleny.