VRH C

greyhound greyhound greyhound puppy

hadina+vrhc-1w

C vrh / Vürf C – JUMPING JET nar. / geb. 3.9.2002 (2/6)

Otec / Vater Living Split of Lady Bell´s Home

Matka / Mutter How Do You Do Riuna

Vrh šesti fen a dvou psů, všichni v různých odstínech pískové, jedna fenka žíhaná. Vrh velmi temperamentních zvířat s prazvláštním osudem. V době, kdy už mladíci potřebovali „zaměstnat“ na dráze,bylo po sezóně a do nové daleko. Polovinu štěňat poznamenalo vybíjení energie v přírodě a dlouhé čekání na dostihy definitivně. Protože oba psi sice běhají, ale prošli vážnými zdravotními komplikacemi a pro dostihy zůstali pouze 2 fenky, o to více mne mrzí, že vrh nebudu moci nikdy hodnotit jako celek.

čára

CAMPBELL ASH JUMPING JET „Kamil“

Majitel / Besitzer František Bravenec, Sazovice

CAMPBELL ASH JUMPING JET CAMPBELL ASH JUMPING JET CAMPBELL ASH JUMPING JET

Statný pískový pes se kvůli vážnému zranění dostal na dráhu až ve třech letech. Kamil byl od malička velmi energický a se sestřičkami Žihulí a Crazy tvořil trio „Postrach bytu“. Ani jemu se nevyplatily hrátky v přírodě a na jaře 2004 si při pádu roztříštil koleno. Nikdo neočekával, že operace dopadne tak dobře a že pes bude moci na dráhu. Za rok rekonvalescence se ukázalo, že Kamil dokáže s implantátem bez zjevných problémů nejen běhat, ale i vítězit. Na dráze má výborný styl a houževnatost, čemuž odpovídají dosahované časy lehce nad 29 sec.

Tituly: Vítěz klubového mistrovství 2005, Vítěz Štýbnarova memoriálu 2005, Mistr Moravy 2006, Mistr Moravy 2007, Dostihový vítěz 2007

Dosavadní úspěchy: V roce 2005 běžel několikrát v Lednici a v Mladé Boleslavi. 3x vyhrál, 3x skončil druhý, v dalších sezónách si opět vyběhal několik vítězství v různé konkurenci, vždy ale zaslouženě ve velmi slušných časech.

Nejlepší dostih: 2.místo z konkurence 9ti psů (vítěz Ato Boldon Grefina, 3.místo Druppi Co Co) v r.2005, 1.místo v dubnu 2007 před Zorneagle´s Karel, 1.místo v září 2007 před Enterprise View Jumping Jet.

čára

CARTNEY JOE JUMPING JET „Sam“

Majitel / Besitzer Milada Sedláčková, Kostelec n. L., Ford Bohemia Kennel

CARTNEY JOE JUMPING JET CARTNEY JOE JUMPING JET CARTNEY JOE JUMPING JET

CARTNEY JOE JUMPING JET

Menší dobře stavěný zlatý pes byl na jaře 2004 ve skvělé formě připravený na licenční zkoušky. U přípravy ale dlouho zůstalo. Pes prodělal rabdomyolýzu a začal závodit prakticky o rok později. Jak je u této nemoci známo, pes už se nikdy nedostane do takové formy jako dřív, přesto Sam nepodává špatné výsledky, ale zdá se, že má značné výkyvy ve výkonech. Druhou polovinu sezóny 2006 už nedokončil kvůli opakované rabdomyolýze a následně celkovému zhoršení zdravotního stavu.

Tituly: Šampion Krása a výkon v mladých 2004, Dostihový vítěz za rok 2005, Mistr ADP 2006

Dosavadní úspěchy: Spíš průměrné výkony na trávě i na písku, dvě vítězství, většina umístění je v polovině startovního pole.

Nejlepší dostih: Dvě třetí místa z konkurence mixu osmi psů, kdy pokaždé vyhrál rozběh a ve finále skončil za Boogie-Woogie Jumping Jet a C´est la vie Jumping Jet (červen 05), ve druhém případě za Dizzy Cry Jumping Jet a Archibaldem Eridanus Star (září 05). 2.místo z konkurence 5 v mixu za Campbell Ash Jumping Jet (duben 06)

čára

CANDY-CANDY JUMPING JET „Kendy“

Majitel / Besitzer Hana Dostálová, Jevíčko

CANDY-CANDY JUMPING JET CANDY-CANDY JUMPING JET CANDY-CANDY JUMPING JET

Candy je drobná písková fenka, velmi klidná a mírná. Není zrovna pravidelným účastníkem dostihů, ale když můžou, přijedou, protože je to baví i když vědí, že nevyhrají.

Tituly: CAC z mezinárodní výstavy

Dosavadní úspěchy: Běhá v Lednici a Mladé Boleslavi, neprohrává, ale ani nevítězí. Její výkony jsou spolehlivé a průměrné.

Nejlepší dostih: 4. místo na CACIL dostihu v mixu z konkurence 8 psů (květen 04), 4. místo z 8 fen (duben 05).

čára

C´EST LA VIE JUMPING JET „Seli“

Majitel / Besitzer Petr Karel, Mladá Boleslav

C´EST LA VIE JUMPING JET C´EST LA VIE JUMPING JET

Drobná žíhaná fenka, skutečně velmi temperamentní. Říkali jsme ji „Žihule“ nejdříve proto, že byla jediná žíhaná ve vrhu žlutých, později protože byla prostě žihadlo. Její majitel by mohl vydat knižně seznam vylomenin, které byly v jejím podání skutečně excelentní. Co se dostihů týká, její působení na trávě a na písku je stejně střídavé jako dosažené výkony, které lze charakterizovat jako úspěchy a neúspěchy. V jejím případě je velmi pravděpodobné, že za její výkyvy může zbrklost nebo vybití energie dřív než dojde na start.

Tituly: Mistr ČR na 280m 2005, Mistr Čech 2005 na 480m, Mistr ADP 2006, R.CACT

Dosavadní úspěchy: Ukázala se na všech našich dráhách kromě Lednice. První rok startovala velmi slibně, na cílové rovině předváděla velké zrychlení. Později se ale ukázalo, že výkony nejsou stabilní. Několikrát vyhrála v různé konkurenci, je také autorkou mrtvého doběhu s Boogie-Woogie J.J. z října 2004, kdy se jako blesk přiřítila odněkud ze zadních pozic a předvedla, že umí bojovat.

Nejlepší dostih: 2. místo za Boogie-Woogie Jumping Jet v konkurenci 8 psů v mixu (červen 05), 4. místo na Mistrovství světa 05 z konkurence 12 fen.

čára

COMEDY CAPERS JUMPING JET „Laura“

Majitel / Besitzer Jumping Jet Kennel

COMEDY CAPERS JUMPING JET COMEDY CAPERS JUMPING JET

Jemná, krásná zlatá fenka, další oběť tragické nehody v období dospívání a největšího temperamentu. Zemřela 1.12.2003 při srážce s vlakem a odpočívá na psím hřbitově v Praze 8.

čára

COVER UP JUMPING JET „Kačenka“

Písková fenka zdobí gauč v jedné pražské rodině. Když majitelé poznali její temperament, uvolili se k dostihům „pro dobro všech“, přesto je nikdo nikde neviděl. Škoda. Určitě to nebylo proto, že se Kačenka tak rychle umoudřila.

čára

CRAZY COMEDY JUMPING JET „Crazy“

Majitel / BesitzerVěra Babincová, Hradec Králové, Golded Rain Kennel

CRAZY COMEDY JUMPING JET

Velká písková fenka, velmi temperamentní, samá srandička. Sranda skončila když jako dospívající utrpěla oboustranný pneumotorax, když na Praskačce utekla do dráhy a srazila se se psy běžícími dostih. Fenka dnes na Praskačce běhá pro pobavení krátké překážkové běhy. Ostatním závodníkům se už nikdy nevyrovná, ani tu nejkratší distanci neudýchá tak jak by měla. Pěkně startuje, ale po několika metrech jí prostě dochází dech.

čára

CURLY SUE JUMPING JET „Karolína“

Písková fenka s krátkou ridge na krku, prodána ke koním na statek v jižních Čechách.



Komentáře nejsou povoleny.