VRH D

greyhound greyhound puppy dizzy cry jumping jet

D vrh / Vürf D – JUMPING JET nar. / geb. 1.10.2003 (2/3)

Otec / Vater Texasflower´s Alwin

Matka / Mutter How Do You Do Riuna

Vrh pěti štěňat, narodili se 2 žíhaní psi, 2 plavé fenky, 1 černá. Málopočetný vrh se smutným osudem. Štěňata byla od mala tak temperamentní, že na to doplatila. V šesti týdnech se houpali na záclonách, skákali na stůl, do vany…. Takové nápady mívají štěňata daleko později, respektive na ně ještě fyzicky nestačí. Tahle štěňata se ničeho nebála a sama se stihla zmrzačit. Bez úrazu zůstala jediná fenka, Dizzy, ta odešla jako první k novému majiteli. Vrh měl ještě jednu zvláštnost, štěňata odmítala jakoukoliv potravu. Po odstavení od matky spolehlivě přijímala pouze sušené štěněcí mléko. Nic jim nechutnalo, a na jídlo vlastně ani něměli čas. Nefungovali ani žádné osvědčené fígle s krmením. Fenka, kterou jsme si nechali, začala normálně jíst až v 10ti měsících. U ostatních to bylo obdobné.

čára

DARK SHARK JUMPING JET „Šáteček“

dark shark jumping jet

Tmavě žíhaný pejsek zemřel v šesti týdnech na jedné pražské klinice na dýchací potíže, způsobené zanesením plic, pravděpodobně ještě zbytkem plodové vody. Šáteček byl jediný ze štěňat, který nevyváděl přílišné lotroviny, přesto jsme neměli nejmenší podezření, že s ním není něco v pořádku.

čára

DRAGON FLY JUMPING JET „Drak“

dragon fly jumping jet

Světle žíhaný pejsek s přílišným temperamentem, prostě drak. Kromě soustavného řádění s ostatními štěňaty, neustále v pohybu vymýšlel různé lotroviny. Velmi často si troufal na akce, na které fyzicky nestačil. Výsledkem bylo poranění hlezna a následovala ještě fraktura. Vůbec si nepřipouštěl, že je marod, a v době mezi jednotlivými úrazy, dělal neplechu dál. Dnes se pohybuje bez potíží, bohužel pouze po pražských parcích.

čára

DIZZY CRY JUMPING JET „Dizzy“

Majitel / Besitzer Lucie Viková, Slapy

dizzy cry jumping jet dizzy cry jumping jet dizzy cry jumping jet

Drobná plavá fenka, která žačala svou kariéru velice slibně a hned napoprvé předvedla pěkný styl a o rychlosti se nedalo pochybovat. Bohužel se u ní ale také velmi brzy objevily problémy s prsty a tak se Dizzy na půl sezóny odmlčela. Když na podzim znovu nastoupila na dráhu, opět to byla pěkná podívaná. Protože se zranění stále opakovala, sezónu 2007 Dizzy běhá pouze na písku na jeden běh.

Tituly: Mistr ČR 2006, CACT

Dosavadní úspěchy: Dizzy už přesvědčivě vyhrála několik dostihů, za ty, které se jí nepovedly, můžou zranění.

Nejlepší dostih: 1. místo v konkurenci osmi psů v mix dostihu (září 05), 1. místo z pěti v mixu (září 06)

čára

DON´T WORRY JUMPING JET „Dona“

Majitel / Besitzer Jumping Jet Kennel

don´t worry jumping jet don´t worry jumping jet don´t worry jumping jet

Drobná jemná plavá fenka, celoživotní štěňátko. Dostihy miluje, jen příliš dobře nezvládá zatáčky. I za těchto okolností nemá výsledky, za které by se musela stydět.

Tituly: Mistr Moravy 2006, Mistr Moravy 2007, Vítěz Štýbnarova memoriálu 2006, Dostihový vítěz 2006, Dostihový vítěz 2007, Dostihový vítěz 2008, Mistr ČR 2007

Dosavadní úspěchy: Dona je průměrně rychlá, hodně ztrácí v zatáčkách, ale běhá spolehlivě a moc jí to baví. Některé dostihy vyhrála jenom díky svojí lehkosti oproti ostatním, kdy bylo jasně vidět, že má dostatek sil i v dalších kolech. Pár dostihů vyhrála „o nos“ překvapivým finišem na cílové rovině.

Nejlepší dostih: 2x 4. místo vždy v konkurenci 8 psů v mixu (září a říjen 05), 1. místo na ŠM v září 06 před Campbell Ash J.Jet, dvě 2.místa v konkurenci 5 v mixu (září 06)

čára

DOPING WRONG JUMPING JET „Sára“

doping wrong jumping jet

Černá fenka s báječnou povahou, velmi temperamentní a sebevědomá. V šesti týdnech si při divokých hrátkách s jejím bratrem zlomila přední nohu v růstových zónách. Fenku jsme dlouho dávali dohromady, stále měla neskutečnou vůli žít, přestože v období mezi jednotlivými operačními zákroky byla fyzicky velmi slabá. Její silná vůle rozhodla o dalším osudu a společně jsme udělali všechno proto, aby se znovu postavila na nohy a mohla se svobodně pohybovat bez toho, aniž jsme nad ní nemuseli brečet. Sára se ve třech měsících učila znovu chodit a nic jí neubralo na elánu do života. Našli jsme pro ni hodné páníčky v jižních Čechách, kteří ji poskytli péči a lásku.



Komentáře nejsou povoleny.